Eerste namen voor Gents stadsfestival GLIMPS

Op 14 en 15 december wordt de Gentse binnenstad ingenomen door de tweede editie van het GLIMPS festival. Meer dan 80 verrassende bands uit heel Europa bezetten 12 markante muziekplekken, van intieme clubs tot grote concertzalen.

GLIMPS neemt je mee op een muzikaal parcours doorheen de Gentse binnenstad. Je reist van de ene sfeer naar de andere, met op elke locatie een reeks gebalde concerten. Aan bod komt een fijnproeverspalet van hedendaagse stijlen en genres gebracht door artiesten uit soms verrassende landen. GLIMPS heeft de ambitie een festival te zijn waar je de bands van morgen nu reeds aan het werk ziet.

Het festival loste vorige week de eerste 13 namen: I Got You On Tape (Denemarken), Black Twig (Finland), Me And My Drummer (Duitsland), Volkova Sisters (Hongarije), Jungle By Night (Nederland), Francis International Airport (Oostenrijk), Mujeres (Spanje), Navel (Zwitserland).

GLIMPS geeft graag Belgisch talent een kans hun nieuw werk aan het thuispubliek te tonen en alvast deze bands zullen erbij zijn: Oscar & The Wolf, Mary & Me, Dans Dans, Roscoe en Dan San op de affiche.

Het festival maakt deel uit van Unesco Creative City of Music, een netwerk van steden als Bologna, Sevilla, Glasgow en Bogota. GLIMPS is een initiatief van Democrazy, Gent Jazz Festival, Keremos, Rock’O Co en Vooruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =