Sukilove kiest voor ritmiek

Twee drummers, twéé. En daartussen probeert zanger Pascal Deweze recht te blijven. Dat is de opzet van alweer de vijfde plaat van Sukilove, die begin november verschijnt.

“Dat het weer een moeilijke plaat is”, hebben we nu al twee keer verzucht tegen Pascal Deweze, telkens als we weer eens aanschuiven voor een interview. Deze keer doen we dat niet, hebben we ons voorgenomen, maar hij maakt het niet gemakkelijk. Het opzet van Drunkaleidsocope is immers alweer niet erg doorsnee.

Om te beginnen is de groep alweer van bezetting veranderd. Niet erg, zo bezweert Deweze bij monde van zijn persberichtschrijver: “eigenlijk is de groep meer een vriendencollectief rond Pascal, en daarbij: het gebeurt zelden dat Sukilove langer dan één plaat dezelfde mensen aan boord heeft.” Genoteerd. Wat er deze keer veranderde? Geen toetsen van Antoon Offeciers meer, wel Helder Deploige op tweede drum. En dat was nodig.

Drunkaleidoscope draait immers om ritme en niets anders. Naar eigen zeggen is de plaat “één groot polyritmisch drummonsterfestijn”. Daarbij zou de groep leentjebuur zijn gaan spelen bij de elektronica van Autechre, Felix Kubin (ja, die moesten we zelf ook gaan googlen) en het niet nader gespecifieerde co. “Maar dat alles herleid tot de oorspronkelijke setting van een kleine opnamestudio. Vertolkt door stervelingen met menselijke gebreken, op de klassieke rockinstrumenten en omsingeld door vintage microfoons en echte taperecorders. Het is de toekomst zoals die zou hebben geklonken in 1973.”

Nou. Als u ons wil excuseren, dan gaan we nu de promo uit zijn verpakking halen. Laat ons nog een maandje blokken. Want we gingen hem deze keer niét moeilijk vinden.

Drunkaleidoscope:

  1. Calm
  2. Somehow Someday
  3. Beatlesnake
  4. C Thru Masquerade
  5. Lust
  6. Lancelot
  7. Whatever You Have (NOW NOW NOW)
  8. Think I Love You But I Made A Mess
  9. You Are All I Want From You

Drunkaleidoscope ligt op 5 november in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − vier =