Halleluja, de grote terugkeer van Godspeed You! Black Emperor op plaat!

Er komt een nieuwe plaat van Godspeed You! Black Emperor. We herhalen: op 15 oktober ligt Allelujah! Don’t Bend! Ascend! in de winkel.

Weet u nog, die tijd dat Efrim Menuck er maar bleef op hameren dat hij het echt niet wist of er nog Godspeed zou zijn, maar dat ze ook echt niet gesplit waren? En dat er toen plots in 2010 die reünie was, maar er van een plaat geen sprake was? Het ziet er naar uit dat die tijden vol vaagheid voorbij zijn. Na de aankondiging van een tweede reünietour, die hen op 7 november naar het Cirque Royale brengt, is er nu eindelijk nieuw werk.

Allelujah! Don’t Bend! Ascend! is de eerste plaat van het negenkoppige postrock-collectief sinds in tien jaar, en belooft op het eerste gehoor een return to form te worden. Volgens een mededeling op de website van het Constellationlabel hebben de groepsleden kort nadat ze weer samen speelden het materiaal opgepikt dat bij de pauze in 2003 in de kast was beland. Dat werd live uitgewerkt, en leidde uiteindelijk tot een vijfde Godspeed You! Black Emperorplaat.

Meerbepaald gaat het om de tracks “Albanian” en “Gamelan”, twee epische postrockmonsters die bij bootleggers al langer bekend zijn, en nu hernoemd zijn tot “Mladic” en “We Drift Like Worried Fire”. Aangevuld met twee kortere drones zijn ze goed voor een dikke 54 minuten nieuwe muziek. Lekkers om naar uit te kijken, en hoogstwaarschijnlijk gedoodverfd voer voor de eindejaarslijstjes.

Allelujah! Don’t Bend! Ascend!:

  1. Mladic
  2. Their Helicopters’ Sing
  3. We Drift Like Worried Fire
  4. Strung Like Lights At Thee Printemps Erable

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × drie =