Freddie Mercury komt opnieuw tot leven in documentaire

Deze week verscheen The Great Pretender, een documentaire over het veelbesproken leven van Freddie Mercury. Twintig jaar lang was Freddie het gezicht van de Britse rockgroep Queen en algauw werd hij een icoon in de muziekscène.

In 2011 verscheen Queen: Days of Our Lives, een BBC-documentaire over Queen die veel succes oogstte bij het grote publiek. Een jaar later komt Rhys Thomas, een telg uit diezelfde BBC-familie, met een nieuwe documentaire op de proppen. Thomas maakte in 2010 zijn entree nadat hij de bekende Mastermindquiz in het Verenigd Koninkrijk won dankzij zijn voorliefde voor Freddie en de zijnen. Nog geen twee jaar later toont hij de wereld met zijn documentaire dat Queen nog altijd alive and kicking is.

The Great Pretender gaat terug tot het tv-debuut in 1976 en toont nooit eerder verschenen beeldmateriaal zoals concertbeelden en interviews met de andere Queenbandleden. Ook Freddies minder bekende kant komt aan bod. Zo was niet alles wat hij deed succesvol en verschilde hij van die flamboyante man op het podium. Ook kan je je verheugen op een fragment van de samenwerking tussen het popicoon en Rod Stewart.

Op donderdag 27 september kan je de Belgische première van The Great Pretender bijwonen in de Ancienne Belgique, in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =