Cinema aan zee: Filmfestival Oostende 2012

Wie absoluut een bloedhekel heeft aan zand, verloren gelopen kinderen, mottige wafels en traag wandelende bomma’s heeft de komende week eens geen excuus om niét naar Oostende af te zakken. Daar rollen ze voor de zesde keer de rode loper uit voor een filmfestival vol premières, Vlaamse films, documentaires, kortfilms en klassiekers. Actrice Barbara Sarafian is de curator van dienst en stelt haar persoonlijke favorieten voor (met onder meer Badlands en GoodFellas, cool!). Een jury onder leiding van Bart De Pauw zal bovendien de Vlaamse filmprijzen (De Ensors) uitreiken.

Om naar uit te kijken: de première van ‘Little Black Spiders’, de nieuwe film van Patrice ‘Rosie’ Toye, de terugkeer van Mads Mikkelsen in Deens kostuumdrama ‘A Royal Affair’, Shia LaBeouf als bootlegger in ‘Lawless’, de nieuwe film van John Hillcoat (‘The Road’), het langspeeldebuut van Seth MacFarlane (‘Family Guy’) met ‘Ted’ en ‘Reality’, de nieuwe film van Matteo Garrone (‘Gomorra’). U moest uw frigobox al aan het vullen zijn, verdorie!

MASTER SELECTION

GoodFellas

Badlands

Cría Cuervos


PREVIEWS

The Bourne Legacy

Killer Joe

Lawless

Take This Waltz


DE ENSORS – BELGISCHE PRODUCTIES

SwooniLenaGroenten uit BalenWeekend aan ZeeThe InvaderHet Varken van MadonnaHasta La VistaCode 37 – De FilmQuichote’s EilandTot AltijdA Perdre la Raison

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − zes =