The Big Ask zingt voor het klimaat

Nic Balthazar organiseert voor de derde keer The Big Ask. Na het tekenen en dansen focust hij zich ditmaal op de stem. In samenwerking met de Klimaatorganisaties, 11.11.11. en een hele resem BV’s wil hij het hele land aan het zingen brengen met Sing for the Climate. Hou alvast 22 of 23 september vrij, naargelang je woonplaats.

De boodschap van het lied is duidelijk: “Do It Now”. Ze willen af van de toekomende tijd waarin overheden en wereldleiders al decennia lang zich uitdrukken wanneer het over het klimaat gaat. Het wordt stilaan tijd om in het heden te spreken en te handelen.

De uitwerking van “Do It Now” is te danken aan Zita Swoon-frontman Stef Kamil Karlens en componist Dirk Brossé. Het resultaat is een opzwepend nummer dat iedereen vlot mee laat zingen. Sing for the Climate beschikt over de vocale kwaliteiten van al wat het Belgische artiestenveld oplevert. Stef Kamil Karlens opent en verdere solo’s zijn o.a. voor Milow, Brahim en Lady Linn. De interactie tussen het BV-koor, de hese stem van Rocco Granata en de tenorhoogten van Koen Crucke naar het einde toe maken het plaatje helemaal af. Gooi over dit alles nog een laagje kinderkoor, onder leiding van Hendrik Derolez, en de boodschap komt des te harder over: het is voor hun toekomst dat we moeten zingen.

In deze visuele tijden van massaal sharen, en met regisseur Nic Balthazar aan het hoofd, kan een videoclip natuurlijk niet ontbreken. Tussen de beelden door verschijnt er duiding en contextualisering, zodat zelfs de leken uit het klimaatdebat de boodschap kunnen begrijpen. Het openingsbeeld, de vragende ogen van een kinderkoorknaap, zorgen ervoor dat je aan het scherm gekluisterd blijft. De eerste trieste en bedrukte minuten verdwijnen wanneer het enthousiaste BV-koor in beeld verschijnt. Met geoefende vuisten, danspasjes en brede glimlachen brengen ze dat enthousiasme over tot ver buiten de kamergrenzen. Het soort enthousiasme dat je aanzet om mee te gaan zingen en om aan de zingende betoging deel te nemen. Wij zullen alvast meezingen. Wat doe jij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + 6 =