Balthazar zoekt naar geluk op nieuw album

“We’re less restless than before. Our souls have calmed down”. Met die woorden kondigt de Belgische indieband Balthazar aan dat er een nieuw album in het najaar te verwachten valt. Op 15 oktober ligt Rats in de platenwinkel.

Balthazar heeft er de voorbije jaren een meer dan uitstekend parcours op zitten. De groep mocht na het debuutalbum Applause en de bijhorende positieve kritieken in eigen land zelfs even proeven van het (grotere) succes in Europa. Het heeft z’n effect gehad: twee drukke jaren leverden een pak extra bagage en ervaring op, stilaan onmisbaar voor een band aan het begin van zijn carrière staat. Want de verwachtingen zijn tegenwoordig al wat meer gespannen: met Rats laat Balthazar een tweede (en vaak beslissende) album op het muziekminnend publiek los. Een portie geluk kan daar ook bij helpen.

Vocale harmonieën, romantische elementen en lyrisch spierballengerol, zo valt het nieuwe Rats naar eigen zeggen te omschrijven. Daarvoor zijn Jinte Deprez en Maarten Devoldere ook ten rade gegaan bij de klassieke songwriters: onder andere het sex-appeal van Serge Gainsbourg waart door de songs van het album.

“You need to go through quite a lot of debauchery before you realize happiness is just around the corner, in the arms of the girl you love”. Hoe deze koers richting geluk op Rats zal uitpakken is voorlopig nog een raadsel. Balthazar lijkt er gelukkig klaar voor om opnieuw ons indiehart te veroveren.

Tracklist:
1. Oldest Of Sisters
2. Sinking Ship
3. Later
4. Joker’s Son
5. The Man Who Owns The Place
6. Lion’s Mouth (Daniel)
7. Do Not Claim Them Anymore
8. Listen Up
9. Any Suggestion
10. Sides

Live:
16th Augustus St. Polten, Austria – Frequency Festival
18th Augustus Hasselt, Belgium – Pukkelpop Festival
8th September Ter Schelling, Holland – Into The Great Wide Open
27th November Paris, France – La Cigale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 1 =