Nieuwe materiaal en tour van Tomahawk

Na vijf jaar albumstilte en negen jaar niet opgetreden te hebben kondigt Tomahawk nu een kleine tour in de States en een nieuw album aan. Tomahawk is één van de vele projecten van Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas) maar ook de aanwezigheid van John Stanier(Helmet & Battles) op de drumkruk en Trevor Dunn op de bas zal vele muziekfans doen watertanden. The Jesus Lizard gitarist Duane Dennison maakt het combo compleet.

Het nieuwe album zal “Oddfellows” heten en pas in januari 2013 uitkomen, via Ipecac recordings. In november kunnen we wel al een single verwachten “Waratorium” getiteld. Het kleinood zal op vinyl en digitaal uitkomen, de vinylversie wordt gereleased ter gelegenheid van “Black Friday” op 23 november.

De band onderneemt in oktober en november ook een korte tournee in de VS. Voorlopig zijn er nog geen Europese datums bekend. Wel kan je op youtube al een albumteaser bekijken en beluisteren.

In een Rolling Stone interview verklaarde Duane Dennison dat het album erg rechtdoorzee en zelfs een beetje vrolijk is, “Heavy Pop” noemt hij het. We zijn er benieuwd naar en vooral hoe de orkaanvocalen van Mike Patton daarmee te rijmen vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 4 =