Het nieuwe Downalbum bestaat uit 4 EP’s

Down is de metalband met het hoogste soortelijk gewicht uit de hele scene, want achter voormalig Panterazanger Philip Anselmo staan de gitaristen Pepper Keenan en Kirk Windstein (respectievelijk Corrosion Of Conformity en Crowbar) maar ook drummer Jimmy Bower (Eyehategod) en Crowbarbassist Pat Brudners, die de afkickende Rex Brown vervangt.

EP Cover

In september brengen ze de eerste in een reeks van 4 ep’s uit die samen het album “Down IV” zullen vormen. De overige drie delen zullen pas in 2013 uitkomen. De volledige titel van het eerste deel is “Down IV part 1 – The Purple Ep”. Op het schijfje zullen onderstaande zes tracks te horen zijn:

1. “Levitation”
2. “Witchtripper”
3. “Open Coffins”
4. “The Curse Is A Lie”
5. “This Work Is Timeless”
6. “Misfortune Teller”

Down deed de volledige productie van het album zelf in Nodfertu’s Lair, Anselmo’s homestudio. In hun eigen woorden leverden ze een album af dat donker, gevaarlijk en direct is, het toont Down op zijn best. Phil Anselmo zoekt de inspiratie voor zijn teksten deze keer ook verder dan zijn persoonlijke demonen. Hij vond gepaste onderwerpen in de imperfectie van de mens en zijn culturele geloofssystemen.

In september vertrekt de band ook op een korte tour door de Verenigde Staten. Eind oktober komt de band dan naar Europa met onder meer een optreden in de Antwerpse Trix op 23 oktober en in de Amsterdamse Melkweg op 25 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =