Facing the Grim is Overhead’s opstap naar nieuw album

We kunnen het ons nog levendig herinneren, het gevoel van blijdschap toen we voor het eerst Silent Witness uit 2002 hoorden. Het klonk allesbehalve als doorsnee Franse rockmuziek – een begrip dat we voornamelijk met kitscherige deuntjes associëren. Zanger Nicolas Leroux’ stemgeluid was eerder aan een Brit toe te wijzen (dankzij een langdurig verblijf in Londen), terwijl dat gestileerde gitaargeluid op de achtergrond tot een volstrekt unieke stijl uitgroeide. Tien jaar later is daar weinig aan veranderd — en gelukkig maar. De groep deed onlangs een oproep aan de fanbase om geld in te zamelen voor het langverwachte derde album. De nummers zijn een voor een opgenomen; slechts de afwerking en het persen op cd’s staan nog in de weg van een volgende release. Om iedereen te overhalen, lanceerde Overhead een korte EP getiteld Facing the Grim. Bij Meer Lezen kunt u de fantastische titeltrack van de vijf nummers tellende extended play ontdekken, alsook het geheel via Bandcamp streamen.

Videoclip

Facing the Grim EP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − 9 =