Nieuw album voor Vision Of Disorder

Het debuut van het New Yorkse Vision Of Disorder was een splinterbom achteloos gedropt in de hardcorescene van midden de jaren negentig. Na een grillig decennium en een periode van inactiviteit werkt de band nu hard aan een comeback-album.

Dat comeback album zal ‘The Cursed Remain Cursed’ heten en is opgenomen, gemixt en gemasterd zoals de band eerder deze week aankondigde. Voor die bewerkingen waren respectievelijk Cameron Web en Alan Douches verantwoordelijk. Candlelight records zal de release van het album op zich nemen.

Reeds gedurende zijn carrière ontgroeide de band de (beperkende) hardcorescene maar het titelloze debuut uit 1996 werd een klassieker. We zouden zelfs mijlpaal durven zeggen, VOD was één van de eerste hardcorebands die brute en zuivere zang durfde mengen en zich bovendien ook aan metalriffs, breakdowns en groove te buiten durfde gaan. Kwatongen beweerden dat zij hiermee het vermaledijde nu-metal mee vorm gaven. Tracks als ‘Suffer’, ‘Viola’ of ‘Element’ hebben in ieder geval anderhalf decennium later nog niets aan explosiekracht ingeboet. Van het nieuwe album werd reeds ‘The Enemy’ vooruit gestuurd om ons warm te maken voor de release tegen het einde van 2012. Hieronder kan je die laatste en een gouwe ouwe beluisteren om je stramme mosh-spieren alvast op te warmen.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 20 =