Sneak preview: The Tallest Man On Earth

Een week voor de officiële release van het derde The Tallest Man on Earth album, There’s No Leaving Now, kan er al een oor te luister gelegd worden op de NPR-website. Onder het motto “first listen”, kan je er het volledige album van de langste Zweed nu al streamen.

De voorbode van het nieuwe album, de single “1904”, werd half mei al gereleased en als gratis download aangeboden. Nu mag er dus ook al even integraal geluisterd worden naar de opvolger van het alom geprezen “The Wild Hunt” dat in 2010 verscheen. In tegenstelling tot dat album, dat in vijf weken opgenomen werd, kreeg There’s No Leaving Now meer tijd toebedeeld. Voor het eerst moest hij een deadline instellen en gewoon tijd steken in zijn album wat volgens hem “geweldig” voelde.

Het nieuwe album laat een andere, vollere Kristian Mattsson horen. Waar hij zich vroeger liet bijstaan door één enkele gitaar of piano, haalt hij nu al eens een elektrische gitaarpartij of keyboard boven. De nadruk ligt dus iets meer op de arrangementen in plaats van op zijn rauwe, kenmerkende zang, en dat creëert een volle sfeer. Maar zijn songschrijverswerk blijft echter gedetailleerd en pakkend, net zoals bij zijn vorige werk. Hij omschrijft het zelf zo: “Ik wilde iets maken dat niet als een rockband klonk maar ook niet super minimalistisch. Ik wilde een geluid dat voelt alsof het elke moment uit elkaar kan vallen.”

Er is geen ontkomen aan deze tracklist:


  1. To Just Grow Away

  2. Revelation Blues

  3. Leading Me Now

  4. 1904

  5. Bright Lanterns

  6. There’s No Leaving Now

  7. Wind and Walls

  8. Little Brother

  9. Criminals

  10. On Every Page

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + vier =