Klinkers in Brugge

Ook dit jaar zal de Brugse binnenstad weer dienen als schouwtoneel voor het jaarlijkse festival Klinkers. Vanaf 27 juli tot en met 11 augustus kan u in de historische stad rondkuieren tussen (gratis) openluchtconcerten, intieme concerten, comedy, film en performance. Brugge tovert zich midden in de zomer dus even om tot het Mekka van de cultuur.

Wie gratis een concert wil meepikken kan twee weken na elkaar op vrijdag en zaterdag terecht op het Brugplein. Vier gevestigde waarden zullen er bijgestaan worden door vier te ontdekken nieuwkomers die deel uitmaken van de Ethias Sessions. Zo zal Babylon Circus vooraf gegaan worden door La boutique fantastique, Lady Linn door Jungle by Night, The Scabs door Marco Z en José James door Hypnotic Brass Ensemble.

Het Gruuthusemuseum zal opnieuw het decor vormen voor Klinkers Intiem, het atmosferische concertluik van Klinkers. De reeks omvat vier concerten voor een zittende publiek en opent met de Belgische première van het multimediaal project My Sweet Canary, een tribute aan de Griekse rembetiko diva Róza Eskenázi. Verder kan je ook een performance van het gezelschap van danser Manual Linan, met als special guest sterdanseres Belen Maya, meemaken. De reeks wordt afgesloten met concerten van de excentrieke Gavin Friday en Spain, die hun nieuwe album The Soul of Spain onder de arm zullen hebben

Naast muziek kan je in Brugge dit jaar ook weer terecht voor film, performance en vermaak met Vama Veche, het gratis zomerfestival van Het Entrepot. De comedyliefhebbers kunnen hun hart ophalen met o.a. Wim Helsen en Kamagurka tijdens Klinkers Comedy.

En voor wie dat allemaal nog niet genoeg vindt, kan Klinkers for Kids, Openluchtbioscoop of Klinkende Kroegen wel een uitkomst bieden. Op 11 augustus wordt alles afgesloten met de 11e editie van Benenwerk-Ballroom Brugeoise waarbij de binnenstad verandert in een dansvloer met 11 verschillende ballrooms.

Voor meer informatie kan u terecht op www.klinkers-brugge.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 15 =