Dez Mona kruipt de studio in

De ongelukkigste vrouw van Belgiƫ houdt zich sinds enkele dagen weer schuil in de Brusselse ICP opnamestudio. Ze werd mee binnengetroond door zanger Gregory Frateur , bassist Nicolas Rombouts, accordeonist Roel van Camp en drummer Steven Cassiers, om er te werken aan een nieuw studioalbum dat eind dit jaar zijn release kent.

De tandem Frateur-Rombouts, de geestesvaders van Dez Mona, bewandelden met verve al vele muzikale paden (jazz, chanson, tango, gospel,..), telkens geflankeerd door muzikanten van verschillende pluimage. En deze keer zullen gitarist Sjoerd Bruil (Sukilove, Black Cassette) en multi-instrumentalist Tijs Delbeke mee op muzikale ontdekkingsreis gaan om een opvolger te vinden voor het alom geprezen SƔga (de samenwerking met het barokensemble B.O.X.).

Voor dit vijfde studioalbum trokken ze producer Jo Francken, die al met zowat elke Belgische band de studio deelde, aan. Wat hem in Dez Mona aantrekt, behalve de het unieke stemgeluid van Frateur?ā€œHet geeft meer voldoening om een artiest te producen die een sterke persoonlijkheid heeft. De artiest heeft een visie en ik kan als producer helpen die over te brengen.ā€

Gregory Frateur laat alvast even in de kaarten kijken wat betreft het nieuwe geluid van de plaat: ā€œSexy, gebalde songs voor de dansvloer en de haard over de consumptie en verwachting van liefde versus het verlangen naar perfectie en stilteā€. Het zal een plaat worden met een poppy ondertoon zonder daarbij de eigenheid en dynamiek van Dez Mona uit het oog te verliezen.

Het album, dat voorlopig enkel de initialen ā€œAG.Aā€ meekrijgt, zal voorgesteld worden in AB Box in december, maar u kan al even de nieuwe geur gaan opsnuiven tijdens #TAZ in Oostende

www.dezmona.com
www.dezmona.com

recent

EinstĆ¼rzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

verwant

#So2019: Dez Mona :: High Up The Sky

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december...

Eindejaarslijstje 2019 van Kathy Van Peteghem

2019: een jaar waarin het hoofd niet altijd naar...

Dez Mona

4 augustus 2019Dranouter Festival, Dranouter

Dez Mona :: 7 februari 2019, Minard

Intens. Dat is het enige accurate woord dat Dez Mona's...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in