Dez Mona kruipt de studio in

De ongelukkigste vrouw van België houdt zich sinds enkele dagen weer schuil in de Brusselse ICP opnamestudio. Ze werd mee binnengetroond door zanger Gregory Frateur , bassist Nicolas Rombouts, accordeonist Roel van Camp en drummer Steven Cassiers, om er te werken aan een nieuw studioalbum dat eind dit jaar zijn release kent.

De tandem Frateur-Rombouts, de geestesvaders van Dez Mona, bewandelden met verve al vele muzikale paden (jazz, chanson, tango, gospel,..), telkens geflankeerd door muzikanten van verschillende pluimage. En deze keer zullen gitarist Sjoerd Bruil (Sukilove, Black Cassette) en multi-instrumentalist Tijs Delbeke mee op muzikale ontdekkingsreis gaan om een opvolger te vinden voor het alom geprezen Sága (de samenwerking met het barokensemble B.O.X.).

Voor dit vijfde studioalbum trokken ze producer Jo Francken, die al met zowat elke Belgische band de studio deelde, aan. Wat hem in Dez Mona aantrekt, behalve de het unieke stemgeluid van Frateur?“Het geeft meer voldoening om een artiest te producen die een sterke persoonlijkheid heeft. De artiest heeft een visie en ik kan als producer helpen die over te brengen.”

Gregory Frateur laat alvast even in de kaarten kijken wat betreft het nieuwe geluid van de plaat: “Sexy, gebalde songs voor de dansvloer en de haard over de consumptie en verwachting van liefde versus het verlangen naar perfectie en stilte”. Het zal een plaat worden met een poppy ondertoon zonder daarbij de eigenheid en dynamiek van Dez Mona uit het oog te verliezen.

Het album, dat voorlopig enkel de initialen “AG.A” meekrijgt, zal voorgesteld worden in AB Box in december, maar u kan al even de nieuwe geur gaan opsnuiven tijdens #TAZ in Oostende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 7 =