Geppetto & The Whales tekent platencontract bij EMI

Velen waren met de zakken gevuld met geld naar hun bookmaker gerend om duiten in te zetten op Geppetto & The Whales als winnaar van Humo’s Rock Rally 2012. Ze kwamen van een kale reis terug want Compact Disc Dummies gingen met de pluimen lopen, maar Geppetto & The Whales bleef toch de publiekslieveling. En dat hadden de platenfrima’s ook begrepen.

Er zullen ongetwijfeld heel wat platenbonzen aan de deur van Sander Sterkens, Kobe Dupont, Nikas Goossens, Jan Fransen en Carlo van Nispen, het vijftal dat Geppetto & The Whales gestalte geeft,gestaan hebben maar de heren zette onlangs hun handtekening onder een contract bij EMI. Erwin Goegebeur, EMI Benelux Chairman, zegt verheugd te zijn over hun komst: “Nu willen we samen verder werken aan het uitbouwen van een mooie, muzikale carrière. De nieuwe songs die ze de voorbije maanden hebben geschreven, beantwoorden in elk geval aan onze gezamenlijke ambitie en we kijken er naar uit om dit debuut te delen met elke muziekliefhebber.”

Onder de platenfirmavleugels zal Geppetto & The Whales, dat zich kenmerkt met een aanstekelijke mix van Americana, meerstemmige pop en elegante melodieën, in de eerste week van juni een nieuwe single ‘Rufus’ uitbrengen. Het moet de opvolger worden van de afgelopen zomer grijsgedraaide singles “Oh My God” en “Juno”, waarmee ze de weg naar het grote publiek al vrijmaakten.

Een volledig debuutalbum mag pas verwacht worden midden 2013 maar momenteel wordt wel de laatste hand gelegd aan hun eerst EP die in september zou uitgebracht worden. Hiervoor trokken ze samen met Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove,…) begin maart studio La Chapelle in. Met de nieuwe single in de hand zal Geppetto & The Whales alvast menig festival onveilig maken deze zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × vier =