Concerttips mei

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Russian Circles – 3 mei – De Kreun, Kortrijk

Als er een band is die boven het post-genre blijft uitsteken, is het Russian Circles wel. Het trio uit Chicago wisselt niet zomaar krachtige explosies en sfeervolle soundscapes af, maar verweeft beide elementen tot een organisch geheel. De bewijzen zijn er: Geneva en vooràl het uiterst intense Empros. Over intensiteit gesproken: Deafheaven komt het publiek opwarmen met postrock en black metal. Komt dat zien!

http://www.russiancirclesband.com/

Seval – 3 mei – cc De Kern, Antwerpen

Kamerpopproject van Vandermark 5-cellist Fred Lonberg-Holm, waarmee hij de werelden van lieflijke folk en onvoorspelbare improvisatie dichter bij elkaar brengt. Meestal melancholisch en breekbaar, maar vaak met een onderhuidse rumoerigheid die elk moment uit de hand dreigt te lopen.

http://www.482music.com/artists/seval/

Kyle Bruckmann’s Wrack – 5 mei – KC BELGIE, Hasselt

Hobospeler Bruckmann vluchtte een decennium geleden naar Californië, maar met Wrack keert hij terug naar zijn Chicago-roots. Het resultaat is een eclectische cocktail, met de ongedurigheid van avant-jazz, de zin voor gecomponeerde details uit de moderne klassiek en de robuuste hoekigheid van indierock. Een band die het spel weigert volgens de regels te spelen en op de proppen komt met een verrassend eigenzinnige en eigentijds stijl en sound.

http://www.kylebruckmann.com/

Kabul Golf Club – 5 mei – Trix, Antwerpen

Fans van Fugazi, The Locust en El Guapo Stuntteam zakken best volgende zaterdag af naar het verjaardagsfeest van het eigenzinnige boekingskantoor Stage-Mania. Er spelen genoeg bands met een hoek af, maar het is vooral uitkijken naar de Limburgse ratten van Kabul Golf Club. Wie vond dat de knettergekke debuut-e.p. Le Bal Du Rat Mort zwaar op de maag lag, laat zich bij voorkeur omver blazen.

http://www.sirrichardbishop.net/

Sonore – 21 mei – Trix, Antwerpen

Sonore bestaat uit drie grootmeesters van de improvisatie en free jazz. Peter Brötzmann is een van de peetvaders van de Europese geïmproviseerde muziek, terwijl de Zweed Mats Gustafsson (in de weer naast o.m. Sonic Youth en Zu) en Amerikaan Ken Vandermark behoren tot zijn meest vermaarde volgelingen. De absolute wereldtop van het vrije werk, en dat op een podium in Antwerpen. Zomaar. Voor u en mij.

http://www.peterbroetzmann.com/

Beach House – 25 mei – De Kreun, Kortrijk

Op vrijdag 11 mei ligt Bloom in de winkel, de nieuwe plaat van Beach House. Is die plaat er eentje van het soort waarvoor je voor de platenzaak zou postvatten tot de deuren openen, dan kan verwacht worden dat het duo uit Baltimore twee weken later in Kortrijk indruk zal maken. Met de songcollectie die Beach House vandaag onder de arm heeft, is dit een van de kleppers op de kalender in het voorjaar.

http://www.beachhousebaltimore.com/

Shellac – 28 mei – trix, Antwerpen

We herhalen onszelf eens: “(…) geen lichtshow, mistgordijn of dramatische pauzemuziek. Geen vooraf bepaalde setlist of saaie gitaarsolo’s. Geen effectenpedalen of goedkope gimmicks. Geen kostuums, geen show, geen valse complimenten, geen loze beloftes, geen pose, geen bisnummers, geen podiummonitors voor Steve Albini en Bob Weston, geen pretentie. Shellac, dat is een band waar al het overtollige, al het niet-essentiële verwijderd is.”

http://www.electricalaudio.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + 1 =