Concerttips januari

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Circle Takes The Square – 14 januari – Magasin 4, Brussel

Circle Takes The Square is eindelijk terug, en hoe! Rites Of Initiation is een stevige brok chaotische screamo, maar laat ook invloeden uit postrock en mathcore horen. Neen, de apocalyptische punkrock (zo omschrijven ze zichzelf) van het Amerikaanse trio zal nooit een hapklare brok zijn, maar laat u niet ontmoedigen. De band heeft een vrouw in zijn gelederen, wat het epische gehalte van de intense hardcore alleen maar ten goede komt.

http://www.circletakesthesquare.com/

The Pains Of Being Pure At Heart – 17 januari – Botanique, Brussel

Belong vat de roes van het soort verse verliefdheid die alles overrompelt, het soort gelukzaligheid dat The Pains Of Being Pure At Heart zo op de eerste lentedagen weet op te roepen. Wij zijn daar best tevreden mee”, schreven we dik negen maanden geleden toen The Pains Of Being Pure At Heart hun tweede plaat uitbrachten. In putje winter staan we daar nog altijd achter. En kijken wij er naar uit om hun popsongs in stofzuigjasje te horen.

www.myspace.com/thepainsofbeingpureatheart/

The Walkabouts – 21 januari – Handelsbeurs, Gent

Na het kwade, gruizige Acetylene is het voor The Walkabouts opnieuw back to business. Gelukkig betekent dat voor deze groep uit Seattle: prachtige, sfeervolle alt.country maken. Travels In The Dustland was dit najaar opnieuw een schot in de roos, en op de planken van de Handelsbeurs tekent dat ongetwijfeld voor een prachtconcert.

www.myspace.com/walkabouts

Space Dimension Controller – 27 januari – De Vooruit, Gent

Het Gentse R&S Records, gespecialiseerd in elektronica met een hoek af, vond recentelijk zijn tweede adem en lanceerde de carrières van onder meer Blawan, Pariah en uiteraard ook James Blake. Voor 2012 wordt volop ingezet op Space Dimension Controller, een jonge producer uit Belfast die klooit met techno, house en dubstep. Galactic Funk, zo definieert hij zelf het resultaat, en wie zijn wij om hem tegen te spreken.

www.myspace.com/spacedimensioncontroller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + 11 =