Ex-bassist Weezer laat het leven

Mikey Welsh overleed eergisteren in een hotel in Chicago op 40-jarige leeftijd. Hij was de bassist van Weezer van 1998 tot 2001. De krant Chicago Tribune maakte bekend dat een overdosis drugs niet uit te sluiten is.

Toen Weezer in 1997 een rustpauze nam, keerde frontman Rivers Cuomo terug naar Boston. Daar focuste hij zich op het schrijven van nieuw materiaal, mogelijk voor een nieuw Weezer album. Hij verzamelde verschillende muzikanten uit de buurt om wat te repeteren en om zelfs af en toe op te treden. Doorheen de steeds veranderende line-ups was Mikey Welsh één van de enige constanten.

De band kwam in 1998 weer samen, maar bassist Matt Sharp koos ervoor om de groep te verlaten, waardoor Welsh zijn plaats in nam. Samen met de andere Weezer-leden, nam hij een self-titled album op, beter bekend als The Green Album. Net voor dat de videoclip van “Island in the Sun” werd ingeblikt, verdween Welsh plots. Later werd door MTV bekend gemaakt dat hij opgenomen was in een psychiatrisch ziekenhuis, waardoor hij vervangen werd door Scott Shriner. De reden voor zijn opname was onduidelijk, al werd later bekend gemaakt dat zijn mentale problemen te wijten waren aan druggebruik, een treurige voorbode van wat 10 jaar later gebeurde.

Welsh liet zijn muziekcarrière achter zich om zich toe te leggen op zijn andere talenten, zoals het schilderen. Zijn stijl was “Outsider Art”. Twee weken voor zijn dood postte hij al vreemde dingen op zijn Twitter: “Dreamt I died in Chicago next weekend (heart attack in my sleep). Need to write my will today”.

Ook Weezer neemt afscheid van zijn ex-bassist: “We are deeply saddened to announce that Mikey Welsh passed away unexpectedly. He will forever be remembered as an amazing father, artist, and friend. May he rest in peace”. Welsh laat een vrouw en twee kinderen na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × twee =