Isbells op dreef binnen en buiten de Europese grenzen

Dat de band rondom Gaëtan Vandewoude het goed in onze buurlanden doet hoeven we u hier niet meer uit de doeken te doen. Maar dat Isbells ook buiten Europa aan de weg timmert wel, zo is er binnenkort de Amerikaanse release van de debuutplaat. En er is meer nieuws, de groep zit namelijk as we speak in de studio met twee nieuwe bandleden voor album nummer twee.

Recentelijk kwam Isbells uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (Haldern Pop Recordings), alsook Downunder (Inertia records) en in het land van de rijzende zon (Moorworks). En binnenkort wordt daar de US of A aan toegevoegd. Hun debuutplaat (en opvolger) zal daar in de herfst uitkomen via Rollcall Records, een label dat ook Pete Francis (van Dispatch) onder zijn hoede heeft. Maar daar houdt het niet op voor de band uit Leuven want ook in Zuid-Korea zal de debuutplaat binnenkort uitgebracht worden nadat labelgenoot Marble Sounds hen daar deze maand voorging.

Goed nieuws ook voor diegene die met smacht wacht op de opvolger van Isbells, die in 2009 uitkwam. De band laat namelijk weten dat ze volop bezig zijn met nieuw materiaal en dat het tweede album in het voorjaar van 2012 zal uitkomen. Een plaat zonder Naïma Joris en Bart Borremans, die recent uit de band stapten, maar mét broer Christophe en de u welbekende Chantal Acda.

Wie Isbells de komende maanden nog live aan het werk wil zien zal moeten afreizen naar Duitsland of Zwitserland waar oudje Isbells voorgesteld zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + zestien =