AB eert nieuw klassiek met Silence Is Sexy

Dat het Domino-festival dit jaar voor de laatste keer georganiseerd werd, hoeven we u wellicht niet meer te vertellen. AB-concertprogrammator Kurt Overbergh vertrouwde ons onlangs wel toe dat dit geen rem hoeft te zetten op een avontuurlijke programmatie; “Het is tijd om te herbronnen en opnieuw de marge in te kruipen.”

De concertprogrammator is duidelijk niet van plan om lang stil te zitten. Aansluitend op Domino 2011 ging “The Art Of Noise” meteen van start, waarbij de nadruk ligt op het zwaardere gitaarwerk. Eerder deze week bereikte ons dan weer het nieuws dat Overbergh ook zijn schouders zal zetten onder “Deep In The Woods”, een kleinschalig festival dat begin september zal plaatsvinden in Heer-sur-Meuse.

Eind deze maand zet de Ancienne Belgique dan weer “Silence Is Sexy” in, een concertselectie als tegenpool van “The Art Of Noise”. Hier geen hevige herrie, maar verstilde pracht. “Silence Is Sexy” zal een forum bieden aan hedendaagse, neo-klassieke componisten uit de Max Richterstal. Op maandag 23 mei geeft de Duitse avant-gardetovenaar Carsten Nicolai (Alva Noto) samen met de Japanse pianist Ryuichi Sakamoto de aftrap.

“Het is tijd dat we opnieuw onderduiken en kleine verhaaltjes gaan vertellen, die hopelijk dan opnieuw uitgroeien tot grote … En dan zijn we meteen opnieuw vertrokken”, is Kurt Overbergh alvast optimistisch over zijn nieuwe plannen. Wij kijken er naar uit!

Eerste namen “Silence Is Sexy”:

  1. 23 mei: Alva Noto + Ryuichi Sakamoto
  2. 25 mei Jóhann Jóhannsson (foto)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + 20 =