Nieuwe Amon Tobin in mei

In mei legt elke vogel een ei, zo ook de Braziliaanse beatbricoleur Amon Tobin. Op 23 mei brengt hij zijn nieuwe album ISAM uit, het eerste sinds Foley Room uit 2007.

Amon Tobin scoorde eind jaren negentig een loepzuivere hattrick met Bricolage (1997), Permutation (1998) en Supermodified (2000). Deze drie platen die verknipte drum ‘n’ bass, afwijkende jazz en digitale funk samenbrachten, leverden hem terecht flink wat waardering op. Nadien blonk Tobin vooral uit in wisselvalligheid, al belooft ISAM er opnieuw boenk op te zijn. De Braziliaan zelf situeert de plaat “ergens tussen psychedelica en sci-fi in”. Om naar uit te kijken!

Tracklist:

 1. Journeyman
 2. Piece Of Paper
 3. Goto 10
 4. ?

 5. Surge
 6. Lost & Found
 7. Wooden Toy
 8. Mass & Spring
 9. ?

 10. Calculate
 11. Kitty Cat
 12. Bedtime Stories
 13. ?

 14. Night Swim
 15. Dropped From The Sky

ISAM wordt trouwens niet de enige worp van Amon Tobin in 2011. Later op het jaar verschijnt er ook nog een nieuw album van Two Fingers, Tobins zijproject met de Britse rapper Sway, alsook een remixplaat van zijn soundtrack voor het game Chaos Theory.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vier =