Hoop en verlies op het nieuwe album van Guillemots

Dat Guillemots een band van uitersten is, is allang geen nieuws meer. Zet voor het gemak Through The Window Pane en Red nog maar eens op. Zo ook de langverwachte derde van de groep, Walk The River die 18 april uitkomt.

“Ik denk dat de volgende plaat een stuk kaler wordt en veel meer live ingespeeld” zo liet frontman Fyfe Dangerfield in 2008 optekenen in een interview met goddeau. Dat opnemen deden ze deze keer in een oude tot studio omgebouwd landhuis in Wales waarbij David Kosten de productie op zich nam. Drama en contrasten daar is waar het op Walk The River om draait. “De bedoeling is dat de nummers klinken alsof ze in de avondlucht op je afkomen en geruisloos op band belanden, maar ze moeten ook overeind blijven als ze alleen op piano of gitaar gespeeld worden, zonder grootse arrangementen. We wilden een plaat maken waar je je als luisteraar compleet in verliest”, zo liet Dangerfield onlangs in een interview met Clash Magazine weten.

De tracklist van Walk The River:

 1. Walk The River
 2. Vermillion
 3. I Don’t Feel Amazing Now
 4. Ice Room
 5. Tigers
 6. Inside
 7. I Must Be A Lover
 8. Slow Train
 9. Sometimes I Remember Wrong
 10. The Basket
 11. Dancing In The Devil’s Shoes
 12. Yesterday Is Dead

Het album verschijnt 18 april, de eerste single “The Basket” is een week eerder te downloaden via de site.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =