Beck komt eindelijk toe aan eigen werk

Beck Hansen, het muzikale wonderkind dat dit jaar al met Bat For Lashes aan een soundtrack werkte, met zijn Record Club onder andere Yanni’s Yanni Live At The Acropolis coverde en te horen is op de albums van Charlotte Gainsbourg, Jamie Lidell en op een -nog uit te komen- John Martyn tribute plaat, heeft eindelijk nog eens tijd om aan een opvolger voor Modern Guilt te werken.

De man zit bepaald niet stil, want behalve dat hij zijn stem uitleende aan een stuk of wat bekende vrienden, was hij ook de man achter de knoppen op de recente platen van St. Vincent, Jamie Lidell, Charlotte Gainsbourg en Stephen Malkmus. Deze maand levert hij nog muziek af voor de soundtrack bij Scott Pilgrim vs. the World en dan is het tijd voor de opvolger van Modern Guilt uit 2008.

Het nieuwe album ligt eigenlijk al in een schuif sinds 2008, zo bekende Beck recentelijk in een interview met Pitchfork. Al heeft de muziekwereld hem wel al ingehaald, de man wilde de plaat Rococo noemen, maar aangezien Arcade Fire een nummer met die titel heeft zit dat er niet meer in. Hoe en waar het album zal verschijnen is ook nog niet helemaal duidelijk, het kunnen 12- inches worden of misschien zet hij ze ook wel gratis op zijn website zo liet hij weten. In ieder geval probeert hij twee nieuwe nummers aan het einde van de zomer uit te brengen, “It’s just a matter of the songs being good enough and not embarrassing.”

Eén ding is wel zeker, Beck zal de komende tijd ergens in de muziekwereld zijn stempel drukken op een album, nu maar afwachten of het solo is of met een project.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 13 =