Update :: Grinderman onthult artwork en tracklisting nieuw album

Nick Cave-fans die hun Cave graag rauw hebben, juicht! Australiës meest duivelse zoon is namelijk terug met zijn zijproject Grinderman. Er staat immers een opvolger voor Grinderman uit 2007 op stapel. En die heet droogweg Grinderman 2.

Grinderman voelde enkele jaren geleden aan als een verademing. Nick Cave die nog eens echt zijn duivels ontbond, dat was best lang geleden. Het resultaat was bijzonder in your face met nummers als “No Pussy Blues” en “Get It On”. Nu blijkt dat de razernij nog niet ten einde is want schijnbaar uit het niets is daar een nieuwe plaat.

Op 13 september komt die plaat uit en de band gaat er een tourneetje aan breien dat zich voorlopig beperkt to vijf data in Groot Brittannië. Kunnen we u nog meedelen dat de line-up van de band ongewijzigd gebleven is. Warren Ellis, Martyn Casey en Jim Sclavunos – tevens alledrie lid van The Bad Seeds – maken naast Cave nog steeds de dienst uit.

De tracklist bevat 9 nummers en eerste single, met de typische gruizige Grinderman sound “Heathen Child” zal 30 augustus in de winkel liggen.

Grinderman 2:

  1. Mickey Mouse And The Goodbye Man
  2. Worm Tamer
  3. Heathen Child
  4. When My Baby Comes
  5. What I Know
  6. Evil
  7. Kitchenette
  8. Palaces Of Montezuma
  9. Bellringer Blues

Tot die tijd kunt U zich vergapen aan het trailerfilmpje -met toepasselijk danske- voor het album:

Op 17 en 18 oktober staat Grinderman in een volledig uitverkochte AB.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + acht =