Supergrass split na 17 jaar

De Britse rockgroep Supergrass houdt het na 17 jaar samenspelen voor bekeken. Na zes albums kampt de groep uit Oxford rond de broertjes Coombes, Danny Goffey en Mick Quinn met muzikale meningsverschillen. In juni volgt nog een kleine afscheidstournee, alvorens de band zichzelf opdoekt.

Supergrass werd in 1995 bekend bij een groter publiek door de hitsingle “Alright”, wat hen op de tweede plaats in de Britse charts bracht. “Alright”, dat voornamelijk bekendheid verwierf door de videoclip, was een single van het eerste album I Should Coco, dat toen het best verkochte album was. Het nummer werd de voorbije jaren in diverse reclamespots als muziekje gebruikt. Daarna scoorde Supergrass nog hits met onder andere “Going Out”, “Richard III”, “Sun Hits the Sky” en “Pumping on Your Stereo”.

Maar na 17 jaar en zes studioalbums komt er nu een einde aan de muzikale samenwerking van zanger-gitarist Gaz Coombes, toetsenist Rob Coombes, drummer Danny Goffey en bassist Mick Quinn. Aan de basis liggen volgens de band enkel muzikale meningsverschillen, en ze gaan als vrienden uit elkaar. Of er van Release the Drones, het zevende album dat tegen begin 2011 werd verwacht, nog iets zal worden uitgebracht, is nog niet duidelijk.

Wel al duidelijk is dat de Oxfordians, voor ze er definitief een punt achter zetten, nog 4 afscheidsconcerten houden. De fans die Supergrass nog eens aan het werk willen zien, moeten begin juni in Glasgow, Londen of Manchester zijn. Het laatste concert van de groep volgt op 11 juni in Parijs.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

www.supergrass.com
http://www.myspace.com/supergrass
www.supergrass.com

recent

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

verwant

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Enola Play EK Editie :: Dag 2. Devil Time!

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Supergrass

5 februari 2020Ancienne Belgique, Brussel

De Britse politici houden niet meer van ons, Europeanen,...

Gaz Coombes wordt Matador

Gaz Coombes, de voormalige frontman van Supergrass, brengt binnenkort...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in