Eighties-invloeden in nieuwe nummers van Liam Gallagher

Altijd fun: net nu Noel zijn eerste post-Oasis optredens speelt, komt Liam aanzetten met details over een eigen solo-album. Solo, jawel, al hoeft dat niet letterlijk genomen te worden. Oasisleden Gem Archer en Andy Bell zijn er immers nog steeds bij. Van een stijlverandering zou echter wél sprake zijn.

Noel zien we op zijn soloplaat eventueel nog een stijlswitch doorvoeren, hij was uiteindelijk toch de ‘visionair’ binnen Oasis. Met Liam ligt dat even anders. Of toch niet, want nu verklaart de man (of de baardaap, zo u wil) een ander pad te zijn ingeslagen. Een pad dat hem ondermeer langs de muziek van T-Rex en David Bowie leidt. Dus: minder The Beatles die eigenlijk als The Rolling Stones klinken, zoals bij Oasis, en meer glamrock en eighties-invloeden. Toch wel verrassend, als er al iets van waar is natuurlijk.

En nee, klaarblijkelijk zal die nieuwe muziek dus niet meer onder de naam Oasis worden uitgebracht. In november maakte Liam bekend dat hij samen met ondermeer Archer en Bell aan nieuwe nummers werkte, maar dat Oasis as such niet meer bestond. Of de nieuwe nummers dan gewoon onder ‘s mans eigen naam zullen uitkomen, is voorlopig nog onduidelijk. Zeker is wel dat de aloude vete met Noel gewoon doorgaat. “Noel’s record will be good,” sprak Liam ‘verrassend’. “But ours will be better.” Welja.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + vier =