Ook Lou Reed en Snoop Dogg op nieuwe Gorillaz

Wanneer het nieuwe album van Gorillaz verschijnt weten we nog altijd niet maar in een interview met The Guardian gaf Damon Albarn wel prijs dat de derde van de tekenfilmgroep Plastic Beach gedoopt werd. De Britse duivel-doet-al verklapte ook dat Lou Reed, Snoop Dogg, Mos Def, Bobby Womack en Barry Gibb een bijdrage leveren. Tussendoor werkt Albarn aan een Blur-documentaire en vormt hij een nieuwe groep met Flea en Tony Allen.

In het vak “Kijk-eens-hoeveel-projecten-ik-tegelijk-aankan” heeft Jack White tegenwoordig serieuze concurrentie van Damon Albarn. Om te beginnen is er dus de derde van Gorillaz, “the most pop record I’ve ever made ”, volgens de voormalige Blur-frontman. De gastenlijst oogt in elk geval spectaculair. The Horrors en De La Soul werden eerder al genoemd maar nu is het lijstje aangevuld met Lou Reed, Snoop Dogg, rapper/acteur Mos Def, soul man Bobby Womack en Barry Gibb (van de Bee Gees, jawel).

Daarnaast werkt Albarn aan een opera – dat doet hij samen met Alan Moore, bekend van verfilmde graphic novels als V for Vendetta en Watchmen – én heeft hij een zoveelste zijproject in de stijgers met Flea van de Red Hot Chili Peppers en Tony Allen, percussionist van Fela Kuti en eerder al actief met Albarn in The Good, The Bad And The Queen. Alsof dat nog niet genoeg is komt er begin 2010 ook een documentaire over de reünie van Blur getiteld “No Distance Left To Run.” Bekijk hier de trailer.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − vijf =