Heligoland is het nieuwste wapenfeit van Massive Attack

Het langverwachte vijfde studioalbum van Massive Attack zal komend jaar op 8 februari uitkomen en de vocalen van Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey en Tunde Adebimpe (TV On The Radio) bevatten.

Er werd al sinds de zomer gespeculeerd over die nieuwe plaat van Massive Attack, nu is er eindelijk een datum en albumtitel bekend.

Beth Orton en Mike Patton haalden de plaat niet, maar de bovenstaande nachtegaaltjes zullen wel te horen zijn op het album. Damon Albarn leende niet alleen zijn stem maar ook zijn bastalent “Flat Of The Blade” en vingervlugge vingers “Splitting The Atom” uit aan de groep uit Bristol. Stadsgenoot Adrian Utley (Portishead) speelt mee op “Saturday Come Slow” en ook oudgediende Horace Andy zal weer te horen zijn op twee nummers van het album Heligoland.

De tracklist van Heligoland :

  1. Pray For Rain – featuring Tunde Adebimpe
  2. Babel – featuring Martina Topley-Bird
  3. Splitting The Atom – featuring Robert del Naja/Grant Marshall/Horace Andy
  4. Girl I Love You – featuring Horace Andy
  5. Psyche – featuring Martina Topley-Bird
  6. Flat Of The Blade – featuring Guy Garvey
  7. Paradise Circus – featuring Hope Sandoval
  8. Rush Minute – featuring Robert del Naja
  9. Saturday Come Slow – featuring Damon Albarn
  10. Atlas Air – featuring Robert del Naja

Of er een doortocht door België inzit zoals 24 en 25 oktober jongstleden is nog niet bekend gemaakt, feit is wel dat de lange albumstilte doorbroken is met deze Heligoland van de Ivor Novello winnaars voor ‘Outstanding Contribution to British Music’ Robert Del Naja (3D) en Grant Marshall (Daddy G).

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + 8 =