Cave en Ellis schrijven muziek voor The Road

De heren Warren Ellis en Nick Cave zitten in een flow, althans zo lijkt het toch. Na een boek The Death Of Bunny Munro en White Lunar zijn de Bad Seeds kompanen nu toe aan alweer een soundtrackproject, ze componeerden namelijk de muziek bij de film The Road.

De verfilming van Cormac McCarthys bestseller, dat het post-apocalyptische verhaal over een man en zijn zoon in een nagenoeg uitgestorven wereld vertelt, staat al een tijdje in de steigers, inclusief een sterrencast bestaande uit Viggo Mortensen, Robert Duvall, Guy Pearce en Charlize Theron.

Een verhaallijn die Nick Cave op het lijf geschreven lijkt en dus was hij de man (samen met Warren Ellis) om de muziek te schrijven voor The Road. Zelf zegt hij hierover: ”De film gaat over het verliezen, de afwezigheid en het gebrek van dingen. Je voelt in iedere scene de afwezigheid van de moeder/vrouw. De muziek is gecomponeerd als een direct antwoord op de film, het is een lichte, simpele maar spookachtige soundtrack die verlies en leegte ademt”.

De film is geregisseerd door John Hillcoat, ook regisseur van dienst bij Cave’s eigen geschreven film: The Proposition, en zal in januari volgend jaar in ons land te zien zijn. De soundtrack zal dezelfde maand in de platenzaak liggen. Maar dat is nog niet het laatste wat we van Nick Cave en Warren Ellis te horen krijgen het komend jaar. Nee, Grinderman komt volgend jaar ook weer met een nieuw album op de proppen. Stilzitten dat zit er voorlopig niet in voor de mannen, zoveel is wel duidelijk.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − drie =