Nieuwe Rammstein niet voor minderjarigen

Het nieuwe Rammstein-album Liebe ist für alle da (Love is for all) wordt in Duitsland uit de rekken gehaald. Wie had dat gedacht! De hoes wordt gesierd met een ‘sadistisch’ tafereel: de heren van Rammstein rond een tafel, klaar om een naakt vrouwmens te verorberen, hakbijl in de aanslag.

Het album doet het nochtans goed: momenteel staat Liebe ist für alle da op nummer twee in de Billboard’s European Albums Chart, maar geen enkele Duitse platenboer mag het album nog verkopen, althans niet aan minderjarigen. Vanaf morgen gaat het algemeen verbod van start. Bij ons zal het voorlopig nog gewoon Wapenstilstand zijn.

Na de sfeervolle clip van eerste single ‘Pussy’ (Rammstein in pornografische poses, enthousiast pronkend met de Duitse driekleur) heeft de Duitse overheid het hele album als ‘unsuitable for minors’ bestempeld. Wie boven de 18 is, kan het album nog steeds kopen.

Een spijtige zaak, zegt u? Wij kunnen alleen maar denken dat de heren van Rammstein, niet vies van wat controverse, het weer eens met opzet hebben gedaan. De titel van de plaat kan niet anders dan een flauwe ironische grap zijn, want hoe valt deze anders te rijmen met een schunnige tekst als ‘Zu gross, zu klein/Der Schlagbaum sollte oben sein/Schönes Fräulein, Lust auf mehr/Blitzkrieg mit dem Fleischgewehr/Schnaps im Kopf, du holde Braut/Steck Bratwurst in dein Sauerkraut’

Toegegeven: met de braadworst en zuurkool hebben we toch lichtjes moeten glimlachen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − 5 =