Indierock op Olympische Winterspelen in Vancouver

Het ziet er naar uit dat het Canadese Vancouver in februari 2010 meer zal ontvangen dan de crème de la crème van de wintersportatleten van over de hele wereld. Tussen 12 en 28 februari zullen de stadions klaarblijkelijk ook vollopen voor de betere indiebands van dit moment, met namen als Broken Social Scene, Joan As Police Woman, Iron & Wine en Wilco. Wie niet echt into schansspringen, bobsleeën, ijshockey of schaatsen is, heeft nu dus tóch een reden om naar de Olympische Winterspelen en Paralympics in Vancouver af te zakken!

Als gastland van de Olympische Winterspelen en Paralympics van 2010, ziet Canada niet enkel zijn kans schoon om Vancouver in de kijker te zetten, maar nu dus ook om de spots eens te werpen op zijn meer dan uitblinkende muziekscene, even uiteenlopend als getalenteerd. Zo zullen de indierockers van Broken Social Scene, de indiepoppers van Stars, hiphopper K’Naan, singer-songwriters Joel Plaskett en Ron Sexsmith, de folk-rock van Martha Wainwright (inderdaad, zus van) en countryrockbands Blue Rodeo en Corb Lund de Canadese kleuren verdedigen, naast Amerikaanse hoogvliegers als Sam Beam’s indiefolkgroep Iron & Wine, singer-songwriter Joan As Police Woman, Laurie Anderson met haar experimentele artrock, Steve country Earle, folkrockband Sun Kil Moon en kers op de taart Wilco!

Date en meer over deze killer line-up zijn nog niet bekend, maar vast staat dat Wilco op 13 februari een gratis performance zal geven in het David Lam Park in Vancouver, als deel van de festiviteiten van de winterspelen. De show past perfect in het tourschema van Jeff Tweedy en de zijnen, met tours in Noord-Amerika ter ondersteuning van het in juni verschenen self-titled album, de zevende langspeler alweer van het Amerikaanse collectief.

Gezegd mag dat de line-up van de winterspelen van 2010, excuseer, toch nét iets beter is dan de mainstream performances van de winterspelen van 2002 in Salt Lake City in de USA. Bovengenoemde luminaries staan toch wel mooier dan artiesten als Josh Groban, Charlotte Church, Sting en R. Kelly. En zeggen dat het nog maar oktober is, wie weet wat er nog uit de bus komt tegen februari?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − zes =