De eerste geluiden van de nieuwe Mystery Jets

De band die ooit begon met ‘filosofische’ teksten als “You can do anything you want/as long as it makes sense” op Making Dens en die samen met überhippe dj turned producer Erol Alkan op Twenty One een ietwat andere weg insloeg is begin volgend jaar – vingers gekruist – aan hun derde plaat toe.

Een Engels blad kreeg namelijk de afgelopen week zes nieuwe nummers te horen in de British Grove studios – de plek waar het schijfje as we speak opgenomen wordt -. Het nieuwe album wordt geproduceerd door Chris Thomas (misschien bekend als man-achter-de-knoppen bij werk van The Beatles, Pink Floyd, Pulp en de Sex Pistols) en volgens de manager van Mystery Jets zullen er alleen maar nieuwe nummers opgenomen worden als ze daadwerkelijk net dat beetje meer hebben als het laatste nummer dat de band op band heeft vastgelegd. Tot dusver zijn dat zes volledige nummers en laat ons nu maar hopen dat ze geen writers block krijgen met al die druk.

De band die vorig jaar toch op het punt van algehele doorbraak stond met “Two Doors Down” flirt op het komende album met Fleetwood Mac, 10CC, Hall & Oats, ELO, Roxy Music en in het nummer dat waarschijnlijk de album eindiger wordt zit een vleugje The Jesus & Mary Chain. De band zelf zegt nog geen single tussen die zes songs te hebben zitten dus tot die tijd draaien wij nog maar een keer “Young Love” en wachten we af of we verliefd zullen worden op het nieuwe album.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + vijf =