30 Seconds to Mars belooft oorlog

This Is War. Dat is de stevige titel van het al even stevige nieuwe album van 30 Seconds To Mars. Nog even geduld uitoefenen, want de schijf is pas verkrijgbaar op 8 december in het betere platenarsenaal.

Na hun vorige, erg warm onthaalde plaat A Beautiful Lie, begonnen de mannen aan het schrijfwerk van een nieuwe, later This Is War gedoopt. De plaat werd overigens niet door de minsten geproduceerd: zowel Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode) als Steve Lillywhite (The Rolling Stones, U2) werkten mee aan het album. De eerste single “Kings and Queens” werd zopas op de radiostations losgelaten en is nu al een myspace-hit.

De release van This Is War houdt een zware opdracht in voor de die hard fan. Zij die graag een volledige collectie 30 Seconds To Mars relikwieën hebben vanaf de eerste single tot een gebruikt oorstokje van frontman Jared Leto: de plaat wordt uitgegeven met maar liefst 2000 verschillende CD-covers! Die hebben de fans trouwens zelf geselecteerd. Wie alle mogelijke versies dus in zijn bezit wil hebben, zal diep in de buidel moeten tasten.

Dat is niet het enige waarin ze hun trouwe fans — beter bekend als The Echelon — betrekken. Ze nodigden hun aanhang uit om naar Los Angeles te reizen voor een opnamesessie en zo deel uit te maken van de plaat. Dat was zo populair, dat ze in 8 andere landen zo’n opnamesessie organiseerden. Het werd zelfs mogelijk om via Twitter een persoonlijke opname door te sturen.

De tour dates zijn pas bekend gemaakt, maar spijtig genoeg voor de Belgische Echelon zat daar weer geen goed nieuws bij voor hen, want de eerste noot van een 30STM concert moet nog vallen in België: “Ze slagen er steeds in ons land te doorkruisen, maar zijn nog nooit gestopt voor een optreden! We kijken uit naar de dag dat we het eerste concert kunnen aankondigen”, aldus The Echelon.

This Is War is het nieuwe album van 30 Seconds To Mars en ligt in de winkels op 8 december. De ongeduldigen onder de fans kunnen het album al voorbestellen via iTunes voor net geen 10 euri.

De tracklisting:

 1. Escape
 2. Night Of The Hunter
 3. Kings and Queens
 4. This Is War
 5. 100 Suns
 6. Hurricane (feat. Kanye West)
 7. Closer To The Edge
 8. A Call To Arms
 9. Search & Destroy
 10. Alibi
 11. Stranger In A Strange Land
 12. Equinox

Concertdata:

 • 11/11 : La Cigale, Parijs
 • 13/11 : Kulturkirche, Keulen
 • 19/11 : Paradiso, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 4 =