Teambuilding voor I Am Kloot en Elbow

Het ondertussen vijfde studioalbum van I Am Kloot dat in mei in de rekken zal liggen, zal geproduced worden door Guy Garvey en Craig Potter, beter bekend als de mannen van Elbow. Niet alleen zijn frontman Garvey en zijn pianist geen onbekenden in de opnamestudio, Garvey was ook de producer van Natural History, het debuutalbum van zijn tijdgenoten uit Manchester dat in 2001 uitkwam. Een prima manier om de tiende verjaardag van het trio te vieren!

Volgens Garvey verschilt de nieuwe nogal introspectieve plaat van I Am Kloot drastisch met het vorige in 2007 verschenen album I Am Kloot Play Moolah Rouge, dat erg rock ’n roll was. Verder zouden de nummers van de hand van Johan Bramwell de beste zijn die hij ooit schreef en een uiting zijn van diens donkere kantje. Garvey betreurt echter het feit dat I Am Kloot in eigen land nog steeds door het gros van de mensen over het hoofd wordt gezien. Zij die hun albums wel heel erg weten te appreciëren, zijn allesbehalve talrijk genoeg, aldus Garvey.

Elbow’s in 2008 uitgekomen The Seldom Seen Kid was tevens een zelf-uitgebracht album. Het feit dat deze overladen werd met prijzen als de Mercury Prize en een Music Producers Guild Award voor beste album zet dit nieuwe project natuurlijk alleen maar kracht bij.

Zowel titel als releasedatum zijn nog niet bekend, maar dit nieuws moet voorlopig wel heuglijk genoeg zijn tot de indierockers van I am Kloot en Elbow met meer nieuws over hun samenwerking komen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 12 =