British Sea Power re-soundtrackt een documentaire

De Mercury Prize voor Do You Like Rock Music? ging hun aan de neus voorbij maar of die van BSP dat nu zo erg vinden is maar de vraag. Stilzitten deden ze toch al niet, de band werd namelijk gevraagd om nieuwe muziek te componeren voor een documentaire die -niet schrikken- in 1934 uitkwam. Nu zou je soms wel denken dat we inmiddels ook weer in de jaren 30 beland zijn maar het is toch echt 2009.

De Araneilanden, -veel mensen zullen er nog nooit van gehoord hebben- maar de eilandengroep ligt voor de westkust van Ierland in de Galway-baai en is bekend van de zogenaamde visserstruien, de papegaaiduikers spotten, de traditionele visserij en vooral het ruige landschap. Over deze eilanden en het dagelijkse leven van de bewoners gaat de documentaire Man Of Aran die de Amerikaanse regisseur Robert Flaherty maakte in 1934. Al bleek later dat deze film gedramatiseerd was.

Het afgelopen jaar schreef British Sea Power een compleet nieuwe soundtrack voor de re-release van de documentaire, al gebruikten ze ook oude nummers zoals “Come Wander With Me” geschreven door Jeff Alexander. De première van de soundtrack was op het Edinburgh Film Festival in 2008 toen BSP live de nieuwe score speelden tijdens de vertoning van de Man of Aran. De komende tijd zullen ze dat nog een paar keer overdoen zoals tijdens een evenement van het Britse Film Instituut op 23 april, waar de band ook live tijdens andere documentaires zal spelen. Hierna reist het ‘orkest’ af naar thuisstad Brighton om ook daar de documentaire van live muziek te voorzien.

Na deze optredens zal de soundtrack 25 mei uitgebracht worden door Rough Trade in een speciale DVD-box. Deze box zal de re-release van de film Man Of Aran bevatten inclusief de nieuwe score en een aparte CD met de soundtrack.

De tracklist van Man Of Aran :

 1. Man Of Aran
 2. The South Sound
 3. Come Wander With Me
 4. Tiger King
 5. The Currach
 6. Boy Vertiginous
 7. Spearing The Sunfish
 8. Conneely Of The West
 9. The North Sound
 10. Woman Of Aran
 11. It Comes Back Again
 12. No Man Is An Archipelago

Maar die soundtrack is nog niet alles want sinds vorige week staat er de gloednieuwe 10 minuten durende track “The Possibility Of An Island” op hun MySpace. En een voorproefje van de soundtrack vind je hier:

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =