Nieuw album J.J. Cale

J.J. Cale, de man waarvoor woestijnen werden uitgevonden om te sfeerbeelden scheppen bij zijn muziek, komt op 6 maart met een nieuw album. Dat zal Roll On heten.

J.J. Cale, ondertussen toch wel een heuse oud-strijder van de rockmuziek, begon zijn carrière al in 1958 en was in de jaren ’60 één van de grondleggers van de Tulsa Sound, een genre los gebaseerd op blues, country, rockabilly en jazz. Bij het grote publiek werd zijn naam bekend door andere artiesten die covers van hem speelden: Eric Claptons hits Cocaine en After Midnight zijn van Cale’s hand. En even een totaal-niets-aan-het-geheel-bijdragend-maar-wel-leuk-om-te-weten-feit : Zijn voornaam J.J. kreeg hij in de jaren ’60 van een clubeigenaar opgeplakt om zo verwarring te vermijden met John Cale van The Velvet Underground.

Roll On is de opvolger van To Tulsa And Back uit 2004. Op het nieuwe album staan 12 nummers, waarvan één met Eric Clapton. Cale liet zelf weten dat dit misschien zijn laatste cd zou zijn, maar ook dat hij meer en meer zin heeft om nog eens te touren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =