Releasedatum voor nieuw album Mastodon

24 maart. Dat is de datum die u in uw agenda nu mag voorzien van een sterretje en duivelshoorntjes. Op die dag brengt de Amerikaanse metalband immers zijn vierde langspeler Crack The Skye uit.

Of het album het niveau van Blood Mountain (2006) gaat halen lijkt ons tijdens het beluisteren van die laatste eerder onwaarschijnlijk, maar we hopen samen met u op een klein mirakel. Het parcours dat de band aflegde spreekt alleszins erg tot de verbeelding. In 2003 speelden ze voor een paar dozijn verdwaalden nog met High On Fire in het intussen gesloten Lintfabriek. Vanaf Leviathan (2004) kwam alles in een stroomversnelling terecht en groeiden ze uit tot het beste dat metal in jaren was overkomen. De band die daarvoor vooral op weg was om het snoepje van de liefhebbers van extreem kabaal te blijven, werd immers opgemerkt buiten de scène en begon aan een gestage rise to fame die nog steeds niet over z’n hoogtepunt lijkt.

Tournees aan de zijde van Slayer en Tool en een deal met Warner, daar zou het wel bij ophouden. Niets is minder waar: deze zomer speelt Mastodon aan de zijde van genregrootheden Metallica. De band zal o.m. op Werchter een resem songs uit het te verschijnen Crack The Skye brengen, een album dat volgens alle signalen nog meer de progressieve kant zal opgaan dan zijn voorganger. We geven het toe: ergens in ons achterhoofd vrezen we voor een overkill van technische hoogstandjes, en a whole lotta trollenzever, al staat er voor hetzelfde geld weer geen maat op de unieke symbiose van het kwartet.

Extra goed nieuws voor de hardcore fans, want zij kunnen op de site van de band terecht om de Special Deluxe Limited “Tunnel Book” Edition te kopen, die naast aparte vormgeving ook een DVD en een litho bevat, en dat voor de te verwaarlozen som van 39.99 dollar. In de loop van volgende week zal ook de met veel bombarie aangekondigde website www.cracktheskye.org de deuren openen. Draag de gordel, hier komt ie: “Content will be thematically based on the album’s concepts, artwork, images, lyrics, videos, and its unique packaging through engaging visuals and music from CRACK THE SKYE intended to accompany and enhance the experience of listening to the album in its entirety.” Waar is de tijd dat metal kids nog genoegen namen met maagdenbloed en varkensdarmen?

We hopen dat de dwangbuizen klaar liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 6 =