PUKKELPOP 2007 :: Iggy & The Stooges, donderdag 16 augustus, Main Stage

De stamvaders van de luidruchtige gitaarmuziek, de oerpunkband. Als The Stooges in het land zijn, komen de superlatieven boven. Zulks mag absoluut gezien de intensiteit die Iggy en de zijnen aan de dag leggen.

Zestig jaar. Doorgaans is een landelijk fietstochtje de meest uitputtende vorm van inspanning die een man dan nog levert. Het uitbollen heeft een aanvang genomen en jeugd is iets uit een ver verleden, iets dat nu overlast veroorzakend op pleintjes rondhangt. Al zijn er uitzonderingen. Iggy Pop mocht enkele maanden geleden zestig kaarsjes uitblazen en hoewel met The Weirdness The Stooges qua studiowerk ook lijken uit te bollen, zijn de heren live nog steeds een mokerslag recht in het gezicht.

Al zijn ook hier bedenkingen te maken. Over de voorspelbaarheid bijvoorbeeld. Is het echt nodig elke keer tijdens "No Fun" de massa op het podium te lokken? En hoort het trouwens ook bij het scenario dat de security alles behalve lichtzinnig optreedt tegen jongelui die het rock-’n-rollmoment van hun weekend willen beleven?

Ook op de set viel een en ander aan te merken: het recente "My Idea Of Fun" bijvoorbeeld, deed afbreuk aan "TV Eye" en "Dirt", twee nummers die wél tot op het bot gaan. Ook "I Wanna Be Your Dog" leek niet geheel te overtuigen, tot we plots oog in oog stonden met Iggy himself en de man ons van op een halve meter toebrulde dat hij klaar was om onze pijn te voelen en vervolgens de daad bij het woord voegde en met zijn kruis in ons gezicht landde.

Wanneer een zinderend "Fun House" uitgespuwd werd over de wei, leek het een uitgemaakte zaak wie de godfathers van Pukkelpop zijn. Toch zou het geen slechte zaak zijn mochten The Stooges ook op plaat het oude vuur terugvinden, het zou de concerten alleen maar ten goede komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 10 =