65DaysOfStatic kondigt ”The Destruction Of Small Ideas” aan

Na hun doorbraak vorige zomer op Dour en Pukkelpop (en een eerdere allesveroverende passage op Domino 2006) is het tijd voor 65DaysOfStatic om te bevestigen. Zo gaat dat dan en dat voelde de groep ook aan toen ze de studio introk voor de opvolger van One Time For All Time. Het moest “the album to end all albums” worden, zo klonk het op hun online-dagboek. De studiotijd is voorbij, het reikhalzend uitkijken kan beginnen want tracklist en albumtitel zijn bekend.

” This carries on”, besloot de tirade in het cdboekje van One Time For All Time en zo blijkt. Met The Destruction Of Small Ideas verbreekt de Sheffields Postmathrockgroep op 30 april een half jaar hardnekkige stilte. Veel is er over het album nog niet bekend, maar op hun site geeft de groep naast de albumtitel, hoes en tracklist wel één en ander mee over de klank van de plaat.

”We hebben er voor proberen te zorgen dat de plaat zijn dynamiek behoudt en beluisterbaar is op verschillende volumes, zoals dat de gewoonte was voor het in werd om het geluid te gaan comprimeren tot alles zo oorverdovend luid klinkt dat het wel de aandacht moét trekken tussen alle andere middelmatige shit op de radio”, klinkt het. “Wij hebben de plaat zo opgenomen dat de stille stukken stil klinken en de luide luid, en je als je je stereo opendraait alles op zijn plaats hoort.” Eén ding is duidelijk: het zal dus niet klinken als Goose. Wie tijd te veel heeft kan zich ook vermaken met het studiodagboek van de groep “’Till The Fuel Runs Dry”.

De tracklist van The Destruction Of Small Ideas:

 1. When We Were Younger & Better
 2. A Failsafe
 3. Don’t Go Down to Sorrow
 4. Wax Futures
 5. These Things You Can’t Unlearn
 6. Lyonesse
 7. Music is Music as Devices are Kisses is Everything
 8. The Distant & Mechanised Glow of Eastern European Dance Parties
 9. Little Victories
 10. Primer
 11. White Peak/Dark Peak
 12. The Conspiracy of Seeds

Een promosingle van “Don’t Go Down To Sorrow” wordt op de wereld losgelaten op 9 april.

65DaysOfStatic is en blijft een liveband en dat gaan ze de rest van het jaar opnieuw proberen te bewijzen, met vanzelfsprekend ook stops te lande. Tourdata:

 • 19 april – Ekko, Utrecht (NL)
 • 20 april – Patronaat, Haarlem (NL)
 • 21 mei – Cactus, Brugge (B)
 • 22 mei – Stuk, Leuven (B)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − 11 =