Hulk + 50 Foot Combo = Les Anges

Toen begin september vorig jaar bekend raakte dat 50 Foot Combo de boeken sloot, was dat een droeve dag voor de Belgische muziekscene. Een reünie sloten de bandleden niet uit, maar ze wilden eerst andere dingen proberen. Een samenwerking met groepsleden van Hulk als Les anges om te beginnen.

Hulk mag in Vlaanderen een vage bekende zijn, het drietal uit La Louvière krijgt in het buitenland de nodige aandacht. Zo speelden de groep tijdens een tour door Nederland in het voorprogramma van onder andere The Stooges en Queens Of The Stone Age. Onlangs werd na juridische moeilijkheden (problemen met dat andere groen monster) echter besloten om de naam Hulk te laten vallen.

Les Anges wil originele, intense garagerock brengen en laat zich beïnvloeden door rock van de afgelopen decennia’s. Christine Verschorren (Deus, Ghinzu, Das Pop) produceerde de nog titelloze debuutplaat. Op 21 februari wordt de eerste single ‘Boys Boys Boys’ uitgebracht bij Bang!, vertrouwde thuishaven van menig andere Waalse of Brusselse band. Van Myspace of website voor Les Anges is voorlopig geen spoor te vinden.

De band tourt in maart rond als support act voor Triggerfinger. Samen met de Antwerpenaren schuimt ze Belgische en Nederlandse podia af. De data:

 • 1 maart – Trix, Antwerpen (B)
 • 2 maart – Paradiso, Amsterdam (NL)
 • 3 maart – 4AD, Diksmuide (B)
 • 7 maart – Le Palace, La Louvière (B)
 • 8 maart – Mezz, Breda (NL)
 • 9 maart – CC De Mechelen, Mechelen (B)
 • 13 maart – Charlatan, Gent (B)
 • 14 maart – Le Grand Mix (Hulk only), Tourcoing (B)
 • 15 maart – Vera, Groningen (NL)
 • 16 maart – Paard van Troje, Den Haag (NL)
 • 17 maart – Le Coliseum, Charleroi (B)
 • 21 maart – L’Escalier, Luik (B)
 • 22 maart – Waterfront, Rotterdam (NL)
 • 23 maart – Effenaar, Eindhoven (NL)
 • 24 maart – N9, Eeklo (B)
 • 28 maart – Het Depot, Leuven (B)
 • 29 maart – Muziekodroom, Hasselt (B)
 • 30 maart – Rockhal, Esch Sur Alzette (L)
 • 31 maart – CC René Magritte, Lessines (B)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + zeven =