Wondertown 1 :: Welkom in Wondertown! (Feroumont & Vehlmann)

Sinds enkele jaren verschijnen er in het weekblad Robbedoes op onregelmatige tijdstippen kortverhalen over een vreemd stadje genaamd Wondertown. Opkomend scenarist Fabien Vehlmann voegt met deze charmante jeugdstrip opnieuw een aanwinst toe bij zijn al behoorlijk indrukwekkend oeuvre. Tekenaar Benoit Feroumont maakt met Wondertown dan weer een fel gesmaakt debuut.

Enkele jaren geleden debuteerde Fabien Vehlmann in Robbedoes met de reeks Green Manor. Korte verhalen van vier à zes bladzijden met steeds een krachtige pointe, het lag Vehlmann duidelijk goed en ook in Wondertown hanteert hij deze vorm. In deze stad wonen Pat en drie straatkinderen die hij onder zijn hoede heeft genomen. Ze trachten te overleven, terwijl in Wondertown magie overal aanwezig is. Sprekende kraanmachines en vervloekende heksen zijn alledaagse realiteit voor Pat en de kinderen. De verhalen uit Wondertown zijn bonte variaties op het oude thema van Oliver Twist en ergens klinkt ook Orphanimo!! door.

De verhalen verschenen over verschillende jaren verspreid in Robbedoes en de tekenstijl verandert dan ook grondig doorheen het album. Het geeft dit eerste deel een weinig coherente vorm. De drie weeskinderen waarover Pat zich ontfermt veranderen doorheen de verhaaltjes al eens van uiterlijk, wat er op wijst dat de verhalen niet in chronologische volgorde gepubliceerd werden.

Dat zijn echter maar vitterijen van een verwende recensent. Wondertown is de zoveelste leuke nieuwe jeugdstrip die Dupuis de afgelopen jaren opstart. Een charmante combinatie van absurde vondsten, kleurrijke tekeningen en aantrekkelijke personages maken ook deze strip geslaagd. Hopelijk stimuleert deze albumuitgave beide auteurs om met iets meer regelmaat nieuwe verhalen te maken. Anders zal Wondertown wellicht een snelle en stille dood sterven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + zes =