#So2022: Jermiside & The Expert :: A Little Love

Bekijk Berichten
Zou een héél klein beetje liefde, dan niet beter kunnen zijn? Jermiside en The Expert zijn #So2022.

In het jaar waarin haat en oorlog weer hun lelijke muil openden, toonden rapper Jermiside en producer The Expert op “A Little Love” waar het nog steeds en alleen maar om draait: de liefde. Het is al vaak gezegd, maar het raakt nooit afgezaagd.

Jermiside, een rapper uit Atlanta, en producer The Expert uit Dublin bundelden dit jaar hun krachten op het niet onaardige The Overview Effect, waarop ze de lamentabele staat van de wereld opmaakten. Onderwerpen als racisme, oorlog, ecologische problemen en technologische uitdagingen worden onder de loep gelegd, waardoor dit album hun eigenste “What’s Going On” werd – met een nineties b-boy twist welteverstaan, en met een productie die vaak doet denken aan die van illustere voorbeelden als the RZA.

Hoe verdienstelijk dat album echter in zijn geheel is, het is allemaal een opmaat voor het laatste nummer, muzikaal hoogtepunt en vooropgestelde condicio sine qua non voor de toekomst van de wereld: “A Little Love”. Deze feestelijk bouncende single, met een hippie-Woodstock-vibe, grijpt onbeschaamd terug naar de sixties, het tijdperk dat de liefde en bloemetjes nog echt naar waarde wist te schatten. Het nummer zit volgestouwd met riedeltjes van analoge synths, klassieke moogblieps, spontane handclaps en zelfs een kampvuur-met-akoestische-gitaarmomentje. ‘Love is when you’d do anything just to see a person smile / It’s the feeling that make your living feel worth your while’. Amen en een liefdevol 2023 toegewenst.

Beeld:
Malika B.

recent

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

The Strangers: Chapter 1

Vooraan de jaren negentienhonderdtachtig begon Renny Harlin commercials en...

J. Bernardt :: Contigo

Op Contigo slaat Jinte Deprez’ alter ego J. Bernardt...

Ronker

15 mei 2024Ancienne Belgique, Brussel

'Welkom op onze babyborrel!' Hoezo, al een albumpresentatie? Onze...

Maria Iskariot :: ”We zijn heel verschillende persoonlijkheden die elkaar versterken”

'Bedankt', zongen ze al in de preselectie, maar de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in