#So2022: Atarashii Gakko! :: Hanako

Bekijk Berichten
Jezelf niet al te serieus nemen, geeft altijd een streepje voor.

Om afscheid te nemen van 2022 presenteert elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar.

Een J-popnummer over een toiletgeest genaamd Hanako-san, ook gekend als Toire no Hanako-san (Hanaka van het toilet), was geen voor de hand liggende keuze, maar de vier jongedames van Attarashii Gakko! (AG) slagen er steeds beter in om de popwereld naar hun eigen hand te zetten, mede dankzij de steun van 88⬆(88 Rising) en een resem (onbekende) producers. Ze zijn niet het prototype van het mooie popmeisje noch nemen ze zichzelf te serieus, wat hen al meteen een streepje voor geeft. Ook hun singles (in albums lijken ze niet meer te geloven) stuiteren alle mogelijke richtingen uit, waardoor songs met weerhaakjes opduiken die popgevoeligheid koppelen aan indiegeluidjes.

Voor “Hanako” werkte AG samen met producer Money Mark (o.a. Beastie Boys) die samen met hen hun ideeën omzette naar een spookachtig nummer dat niet geheel toevallig op Halloween uitgebracht werd. De manier waarop Mizyu en Kanon dit keer de hoofdzang voor zich nemen en een angstig verlangen uitdrukken om Hanako te ontmoeten, wordt treffend onderbroken door het buitenwereldse paralando van Rin en later de weemoed van Suzuka. Het nummer vormt zo een uitstekende soundtrack bij een speurtocht doorheen spookhuizen, verlaten kermissen en winkelcentra of de upside down. Zo er een nieuwe animereeks rond Hanako-kun verschijnt, is de openingstrack al gevonden. In tussentijd maakt het elk toiletbezoek net iets spannender.

De clip bevat talloze verwijzingen naar de legende van Hanako-san die elke Japanner kent, minstens even amusant is de video waarin ze de live dansroutine inoefenen, die eindigt met de dames die een toilet vormen waarop Hanako/Suzuka plaatsneemt. Hebben we al gezegd dat een deel van hun charme in hun zelfspot schuilt?

recent

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

The Strangers: Chapter 1

Vooraan de jaren negentienhonderdtachtig begon Renny Harlin commercials en...

J. Bernardt :: Contigo

Op Contigo slaat Jinte Deprez’ alter ego J. Bernardt...

Ronker

15 mei 2024Ancienne Belgique, Brussel

'Welkom op onze babyborrel!' Hoezo, al een albumpresentatie? Onze...

Maria Iskariot :: ”We zijn heel verschillende persoonlijkheden die elkaar versterken”

'Bedankt', zongen ze al in de preselectie, maar de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in