De Toegift :: Zo Waren de Dagen

Bekijk Berichten
Debuutsingle "Zo waren de dagen" van De Toegift is een nummer voor mijmeraars en liefhebbers van poëtische droompop.

Het eind van de week is het gepaste moment om eens over de schouder terug te kijken. Debuutsingle “Zo Waren de Dagen” van de Nederlandse band De Toegift dwarrelt achteloos in de schemerzone tussen wat voorbij is en wat nog kan en mag komen.

De Zeeuwse band tekende onlangs bij het Nederlandse indielabel Snowstar Records (thuisbasis van onder andere I Am Oak en Remy van Kesteren). Ze spelen graag met concepten als tijd en nostalgie en zo ook in “Zo Waren de Dagen”. Waar we  nog voorzichtig sceptisch waren bij de eerste beluistering en het moment dat de teksten zich voor het eerst dromerig ontrollen, zijn we ondertussen al vijftien repeats verder en grote believers geworden.

“Hul ik mij in oranje-paars / licht rood als de avond komt”: met zulke teksten is het voorzichtig balanceren tussen het vinden van de juiste toon en tuimelen in de afgrond van een ondraaglijke ledigheid, maar De Toegift hult zulke mijmeringen succesvol in een intrigerend totaalpakket. Ze combineren het poëtisch minimalisme van Spinvis met de dromerige gitaarpartijen van Beach House en de relaxheid van Khruangbin. Zachte pianotoetsen doen ons uitgeleide. Een lied voor tussenseizoenen en pauzeknoppen, quoi.

De debuut-ep En ik kon alles zien, komt uit op 1 april 2022.

recent

Peter de Wit :: Doodleuk

Dood moeten we allemaal en toch lopen we indien...

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

verwant

Eindejaarslijstje 2023 van Jef De Ridder

Welke albums waren dit jaar de kroketten bij mijn...

Best Kept Secret 2023 :: Als kikkers in een kookpot

Waar de lente heen was, geen idee, maar één...

De Toegift :: De Toegift

Het overtuigende debuut van De Toegift heeft zand tussen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in