SYMEN :: Someday

Op “Someday” danst SYMEN zo ingetogen dat het onweerstaanbaar aantrekkelijk wordt.

De Leuvense muzikant SYMEN is een publiek geheim. Zonder noemenswaardige promotie haalden de demo’s van de ep Tired 50.000 streams. Hij haalde ze zelf weer offline ‘omdat ze toch nog niet erg goed waren’. Dat is onnodige bescheidenheid. Langs de oevers van de Dijle – of toch ten minste aan de toog op de Oude Markt – gaan immers geruchten van een onbenoembaar verlangen: SYMEN zou de liefdesbaby zijn van Kurt Cobain en Chris Martin, met lil’-emorappers als peetouders.

Die DNA-cocktail van het outsidergevoel, veelkleurige confetti en liefde voor Autotune komt tot leven op single “Someday”. Het nummer is een droevig smachtende discostamper waarin een hart weerklinkt dat in het licht van de spiegelbal in duizend scherven kwetsbaar uitwaaiert over de dansvloer. De productie is piekfijn verzorgd en rijkelijk gestoffeerd. Het mysterieuze begin wordt gradueel aangevuld met subtiele saxofoonstoten, achtergrondgehijg en kreetjes. SYMEN zingt als een geile sater tot een onweerstaanbare dansbeat ongemerkt bezit neemt van je lichaam en de betovering toeslaat. Dit is voer voor fans van Oscar and the Wolf, VRWRK en Robyn.

De ep Tired verschijnt op 5 november.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 4 =