Videodroom 2021 :: Tussen film en muziek in Gent

Tijdens het Film Fest Gent organiseert Voo?uit een eigenzinnig festival op het grensgebied tussen film en muziek, maar wel ver weg van de mainstream. 

Het meest in het oog springende is waarschijnlijk het optreden van gitarist Steve Gunn die de reeks “Visions In Meditation” van de Amerikaanse cineast Stan Brakhage van muziek voorziet. Brakhage was een van de belangrijkste figuren van de Amerikaanse experimentele cinema uit de vorige eeuw. Regisseurs als Martin Scorsese (The Last Temptation Of Christ), David Fincher (Se7en), en David Lynch zijn door hem beïnvloed, net zoals muzikanten als Sonic Youth en Stereolab. Volgend jaar gaat Gunn gewoon op tournee met zijn prima nieuwe album Other You, maar hier in Gent krijg je een eenmalig concert van hem te zien. Benieuwd of de folkie of de experimentele muzikant in Gunn de bovenhand neemt!

Daarnaast staat er nog heel wat interessants op de affiche. Op 20 oktober gaat het Antwerpse Condor Gruppe aan de slag met de Daughters Of Darkness, een erotische vampierenfilm (!) uit 1971 van Harry Kümel, waarbij ze de oorspronkelijke soundtrack op geheel eigen wijze bewerken. Een vaste waarde op Videodroom is Ghost, die dit jaar samen met een aantal leden van Stake de film Mad Max van een nieuwe soundtrack voorziet. Dit werd tijdens de zomer in Italië in elkaar gestoken, een Lynchiaanse documentaire over dit proces die toen gefilmd werd zal ook getoond worden. Overigens zal Stake ook een paar nummers van hun nog te verschijnen nieuwe album spelen. 

Naast film zijn er ook nog een paar andere combinaties tussen beeld en geluid. Het Brusselse Robbing Millions zal samen met het Brusselse duo 2F4F (“2 filles, 4 free”) een audiovisueel live-spektakel verzorgen, terwijl het Antwerpse trio Krankk een multisensoriële performance van dansgezelschap Platform-K muzikaal zal begeleiden. 

Het volledige programma vindt u hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × drie =