Suikerrock presenteert Factory Of Sweetness met o.a. The Levellers en De Mens

Ook dit jaar is er geen Suikerrock.  De festivalorganisatie blijft echter niet bij de pakken zitten en presenteert in september Factory Of Sweetness, het kleine broertje van Suikerrock zeg maar.  Kleiner in omvang, even groot in sfeer, gezelligheid en beleving.

De naam dekt de lading volledig, want het evenement vindt plaats aan het T-center van de Tiense Suikerraffinaderij, net buiten het centrum van Tienen. Met de skyline van de fabrieksgebouwen als decor en een uitermate gezellige inkleding, is dit afgesloten privé terrein met zijn 185 jaar geschiedenis ideaal om drie dagen te genieten van ‘het feest van de bevrijding’!

Op zondag 5 september kunnen millenials volledig losgehen op drie bands die mee de soundtrack van de 90’s bepaalden, maar nog niets aan relevantie hebben ingeboet. Zo is het die dag toegelaten om luidkeels mee te scanderen met The Levellers.  “Beautiful day” zal nooit eerder zo mooi geklonken hebben, “Liberty song” zal toepasselijker zijn dan ooit tevoren en samen met de Britse band trekken we “One way” richting Corona-exit.

Nog van de partij die dag, is die andere band met talrijke meezingers: van eigen bodem, De Mens. “Dit is mijn huis” en dat hebben we intussen wel geweten, maar ook andere kleppers als “Jeroen Brouwers”, “Nederland”, “Lachen en mooi zijn”, “En in Gent”, “Maandag”, “Kamer in Amsterdam”, vinden na bijna 2 jaar eindelijk weer hun weg richting publiek.

Janez Detd brengt zijn pretpunk naar Tienen.  De band bestaat inmiddels meer dan 25 jaar en vierde dat nog met een zweterige show in de Brielpoort in Deinze, nog net voordat de pandemie uitbrak.  Hoewel de band de voorbije jaren op een zeer laag pitje draaiden, blijven “Take on me”, “Beaver fever”, “Anti-anthem” en “Mala vida” in het collectieve geheugen gegrift.

Mats (Tuerlinckx), lokaal talent en opgepikt voor de jongste versie van The Voice Van Vlaanderen, mag het evenement openen.

Alle info: www.factoryofsweetness.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 4 =