Protomartyr :: Processed By The Boys

Verzet even je Coronagedachten. Of juist niet. Dit is de briljante nieuwe single van Protomartyr.

Jouw Coronasoundtrack? Die vind je hier.

Het zijn gekke tijden: een nooit geziene ontwikkeling van rijkdom en technologische vooruitgang kan in kwestie van weken overrompeld worden door een variant van de griep. Kort door de bocht, maar dat is één nummer als soundtrack voor de huidige tijd ook.

Protomartyr bekijkt het zelfs nog net iets negatiever dan wij. Op deze voorloper van het nieuwe album zien we en horen we een algehele malaise die “hier en nu” ademt. Niet alleen omwille van Covid-19, maar ook omwille van de bredere context. De continue druk die iedereen voelt om de show te laten ongoen. Voor wat of voor wie, dat vraagt een significant hoger percentage mensen zich nu wellicht af.

Het publiek in het clipje – kennelijk gebaseerd op een cult-moment uit de Braziliaanse tv-geschiedenis – voelt dat ook. Zelfs Protomartyrs grote roerganger en diens minions weten amper de realiteit te verbergen. Een analogie die er vingerdik opligt, maar postpunk-gewijs de hedendaagse contradicties en de daaruit volgende onhoudbare spanningen op welkome wijze blootlegt.

“Processed By The Boys” is een dijk van een lied dat ook nog eens voorzien wordt van een verrassende klarinet-melodie. Ultimate Success Today (release 29 mei) wordt vast een puike plaat. Maar nu draait het vooral om wat voor gevoel dit specifieke nummer teweeg brengt. En het is gewoon spot on. Meer valt er vandaag gewoon niet te vertellen.

recent

The New Boy

Wie een kaartje koopt voor The New Boy zal...

King Hannah :: Big Swimmer

Beste maatjes Hannah Merrick en Craig Whittle trokken in...

The Marsh King’s Daughter

Daisy Ridley staat wereldwijd bekend als de onverschrokken heldin...

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Protomartyr :: Formal Growth In The Desert

Protomartyr wordt makkelijk in het hokje postpunk geduwd, maar...

Protomartyr

9 september 2022Leffingeleuren, Leffinge

Les Nuits Botanique komt met 60 nieuwe namen

Les Nuits Botanique biedt bijna 60 concerten aan tijdens...

GOODBYE 2017: Protomartyr :: A Private Understanding

“A Private Understanding” is de opener van Protomartyrs vierde...

Protomartyr :: 21 november 2017, Botanique

Kunnen de makers van een van dé albums van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in