Fortress :: Palm Trees

Vierde single voor Fortress, vierde schot in de roos. Met “Palm Trees” laat het Antwerps-Nederlandse drietal alweer een schoon stuk elektronische pop op de wereld los. Het wordt tijd dat het vooruit gaat nu.

Nochtans is dat niet wat “Palm Trees” doet. Net als “Endless Roads” vorig jaar, neemt ook dit nummer wat meer gas terug, voor een gezapig dromerig mid-tempo waarover het goed mijmeren is. Dat is dan ook wat zangeres Hanne Torfs doet. “Is there an island for us to stay afloat?” is maar een van de irrelevante vragen. Wat er wel toe doet, is belangrijker. Hoe dat nummer, dat aanvankelijk zo lijkt te kabbelen, plots openbloeit. Hoe nostalgisch die Korg daar even doet in de break. Hoe Torfs single na single een betere zangeres lijkt te worden.

En dus mag het na vier singles wel eens gaan gebeuren. Een full-plaat lijkt een must, een EP moet er nu gewoon maar eens van komen. En dan moet de wereld maar volgen.

Iets anders is nu echt wel niet meer mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + 4 =