Channel Tres :: Sexy Black Timberlake (SG Lewis Remix)

Straight outta Compton maar dan anders

Midden in de voorstad van Los Angeles die vooral bekend staat als geboorteplaats van de gangsterrap en de g-funk maakt Channel Tres deephouse die recht uit de fabriekshallen van het industriële Detroit en Chicago had kunnen komen.

Sexy Black Timberlake is zo’n fijn plaatje dat makkelijk de fik in de dansvloer kan steken. Het origineel is al lekker maar blijft nog tamelijk understated. De sexy groove wordt versterkt door de gortdroge delivery van Channel Tres zijn silly sextalk.  Hierdoor wordt het geheel alleen nog maar sleezyer en grappiger – zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van het nummer. De remix van de britse multi-instrumentalist en producer SG Lewis voegt nog meer percussie toe waardoor er een funky seventies blaxploitation-sfeer wordt gecreëerd en het nummer nog meer grootstedelijke zomerhitte uitwasemt.

Ook komt er vanaf 2:58 een riedeltje langs dat wel héél erg doet denken aan Nuthin’ but a G Thang van Dr. Dre en Snoop Dogg, die andere legendes uit Compton. Slimme en grappige referenties. Met zijn 120 bpm is deze track perfect geknipt voor de club, voor uw poolparties, uw bbqs, enfin, voor uw zomer, quoi.

Channel Tres speelt dit weekend op Pukkelpop op wat belooft het zwoelste feestje van het jaar te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − vijf =